Meer over yoga en zen
Yoga, zen, meditatie en fysieke oefeningen bestaan al zo lang dat er veel over te vertellen is. Voor ons is yoga levenskunst, en dagelijkse praktijk. Wij vinden het leuk om informatie hierover in de lessen, maar ook via onze website met jullie te delen. We maken daarom graag foto's, vertalingen, oefenschema's, video's, readers en illustraties. Editing, scripts schrijven, inspreken, onderzoek, testen, bespreken. Hoe vindt een mens toegang tot alle aspecten van yoga? Er bestaat een rijkdom aan prachtige teksten, recent, en uit de oudheid. We plaatsen van tijd tot tijd wat anders. Zie hieronder, en volg ons ook op Facebook en Instagram.
Hachidankin

Hachidankin is een 800 jaar oude serie die de gezondheid bevordert. Download hier de pdf of kijk de YouTube video
japanse yoga
Shins

Tegenwoordig is yoga bekend als het oefenen van lichaamshoudingen waaruit een goed gevoel voortkomt. Duizenden jaren, tot het einde van de negentiende eeuw, was yoga meer zoals je je misschien het Boeddhisme of Zen voorstelt: directe training van de geest en het ontwikkelen van inzicht in het bestaan.
Asana is het oefenen van een lichaamshouding, Shin is het oefenen van de innerlijke houding.

Lees hier meer…
Stacks Image 80
Hart Sutra

De hart sutra is één van de belangrijkste boeddhistische werken. In deze sutra wordt besproken wat de ware aard is van wie wij zijn en van al het waarneembare en onwaarneembare in het universum.
Stacks Image 61
Meditatie werkboek

Voor onze leden hebben we een meditatiewerkboek gemaakt. Hierin vind je een schema voor je meditatietraining, en nog veel meer. Ben je geïnteresseerd, stuur ons een mailtje dan kunnen we je dit e-book gratis toesturen.
Gratis meditatie werkboek 2020
Xing Xing Ming

Een prachtig gedicht geschreven door Sengcan, de derde zenpatriarch in de lijn van Daruma, en de dertigste opvolger van de historische Gautama Buddha. In dit gedicht wordt de filosofie van zen uitééngezet. Saskia heeft het vertaald naar het Nederlands zodat we ervan kunnen genieten in onze eigen moederstaal.
zen gedicht
De Zonnegroet

Een terugkerende serie in onze lessen waarmee je je conditie kunt verbeteren. Probeer eens een week op te staan met twee zonnegroeten. Lukt het ook om een half uur in beweging te blijven?
de zonnegroet serie
De Krijgerserie

Balans en kracht staan centraal in de Krijgerserie. De vormen gaan steeds vloeiender in elkaar over als je met regelmaat een paar keer oefent.
Krijgerserie yoga
YouTube

Op Youtube hebben we honderden video's met yoga-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, voor ieder wat wils. Klik hier, dan kom je op het youtube kanaal om jouw favoriete oefeningen voor thuis te vinden.