De Lijfschool Amsterdam

omgekeerde houding

Meer… over yoga.

Yoga, zen, meditatie en fysieke oefeningen bestaan al zo lang dat er veel over te vertellen is. Voor ons is yoga levenskunst, en dagelijkse praktijk. Wij vinden het leuk om informatie hierover in de lessen, maar ook via onze website met jullie te delen. We maken daarom graag foto's, vertalingen, oefenschema's, video's, readers en illustraties. Editing, scripts schrijven, inspreken, onderzoek, testen, bespreken. Hoe vindt een mens toegang tot alle aspecten van yoga? Er bestaat een rijkdom aan prachtige teksten, recent, en uit de oudheid. We plaatsen van tijd tot tijd wat anders. Zie hieronder, en volg ons ook op Facebook en Instagram.
Meditatie werkboek

Voor onze leden hebben we een meditatiewerkboek gemaakt. Hierin vind je een schema voor je meditatietraining, en nog veel meer. Ben je geïnteresseerd, stuur ons een mailtje dan kunnen we je dit e-book gratis toesturen.
Gratis meditatie werkboek
Simpele ademhalingsoefening

Een lage ademhaling is een ontspannen ademhaling. Doe mee met deze korte video en leer hoe je heel snel je adem laag en ontspannen kan krijgen. Tip: Je kan gewoon mee doen vanuit je luie stoel.
Xing Xing Ming

Een prachtig gedicht geschreven door Sengcan, de derde zenpatriarch in de lijn van Daruma, en de dertigste opvolger van de historische Gautama Buddha. In dit gedicht wordt de filosofie van zen uitééngezet. Saskia heeft het vertaald naar het Nederlands zodat we ervan kunnen genieten in onze eigen moederstaal.
zen gedicht
De Zonnegroet

Een terugkerende serie in onze lessen waarmee je je conditie kunt verbeteren. Na het instuderen van de vormen en de volgorde, gaat je aandacht naar de ademhaling. Bewegingen omhoog en naar achter gaan op de inademing, bewegingen naar voren en naar beneden gaan op de uitademing. Houd nooit je adem in tijdens het oefenen. Je kunt zelf bepalen of je de houdingen langer wilt aanhouden. Asana's mogen meerdere ademhalingen duren, of achter elkaar doorgaan zodat je in beweging blijft. Probeer eens een week op te staan met twee zonnegroeten. Lukt het ook om een half uur in beweging te blijven?
de zonnegroet serie
Hachi Dan Kin

In de les doen we met enige regelmaat een serie Chinese yogaoefeningen. Het zijn hele andere bewegingen dan we gewend zijn van de Indiase yoga. Je kunt ze makkelijk thuis doen. Veel aandacht voor armbewegingen. We hebben de serie weergegeven in foto's en in getekende versie. In ons youtube kanaal vind je een video waarin je de bewegingen nog beter kunt bekijken.

Getekende versie
hachidankin chinese yoga
De Krijgerserie

Balans en kracht staan centraal in de Krijgerserie. De vormen gaan steeds vloeiender in elkaar over als je met regelmaat een paar keer oefent.
Krijgerserie yoga
YouTube

Op Youtube hebben we een aantal video's met yoga-, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, voor ieder wat wils. Klik hier, dan kom je op het youtube kanaal om jouw favoriete oefeningen voor thuis te vinden.